dimarts, de maig 23, 2006

 

Fum negre

Cortina de fum, però negre.
Extrec tres apartats del comunicat de la Neus Bonet, Directora de programes de Catalunya Ràdio, a la Federació sardanista de Catalunya , esmentat quina serà la presència de la sardana a les emissores de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

1.- La creació d'un espai web de Catalunya Ràdio amb un programa d'una hora de Joaquim Rutllant que es podrà consultar a qualsevol hora del dia durant el set dies de la setmana.
2 .- Per acabar de recollir totes les sensibilitats de la vostre Federació, la creació d'un altre espai al web de Catalunya Ràdio amb el programa d'una hora “ So de Cobla” d'Ignasi Pinyol. Estarà també a la disposició de tothom a qualsevol hora del dia durant els set dies de la setmana
3.- Una campanya de promoció entre els casals catalans del món perquè escoltin els diferents programes que fem sobre sardanes utilitzant les tecnologies més noves.
Apa nois, ja ho sabeu, ara podeu escoltar So de Cobla, però compte, haureu de gastar uns bons diners i comprar un ordinador, haureu de contractar una ADSL , anar a l'escola a aprendre informàtica. Senyora Bonet, vostè creu que les persones més aviat grans estan en disposició de suportar unes despeses que no poden assumir ?, creu que algunes d'aquestes persones voldran anar a l'escola ?, o és que vostè amb les seves decisions ja és conscient que les margina? pel sols fet de no ésser joves?. Vostè sap qui escolta el programes de sardanes?, possiblement no ho sap, perquè sinó les seves decisions foren diferents.
Si vostè creu que la sardana també és patrimoni de la nostra cultura, sap qui va ser en aquells anys difícils van lluitar perquè la sardana no fos exclosa?, doncs miri som els mateixos que ara ens veiem exclosos, amb les seves absurdes decisions. Vostès nomes tenen en ment una fita una mica malaltissa: els índex d'audiència, peti qui peti i caigui qui caigui, encara que el que peti o caigui sigui la nostre cultura. Reflexionin si en saben.
I la Federació que hi diu, doncs res com sempre, els seus dirigents sembla que són en un altra galàxia, o que estant tan pressionats que no poden dir res... ja els sembla bé aquesta marginació oi ?.
Ah, he trobat molt encertat un comunicat de Palamós sardanista, que hi diu: Catalunya Música i a Icat fm (abans Catalunya Cultura) s'han carregat definitivament la sardana a la seva graella de programació i només han mantingut el programa Mans de Catalunya Ràdio, que s'emet abans que els galls cantin de bon matí.


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?